We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

FÖRÄNDRA MITT LIV MEN INTE MIN STIL

by MAKEMAKE

/
 • Record/Vinyl + Digital Album

  Includes unlimited streaming of FÖRÄNDRA MITT LIV MEN INTE MIN STIL via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days

    €18 EUR or more 

   

 • T-Shirt/Apparel + Digital Album

  Antracite/Dark Grey T-shirt from Stanley/Stella printed with white waterbased ink by Gudagrant Screenprinting in Malmö. Design by Maja Karlsson.

  Includes unlimited streaming of FÖRÄNDRA MITT LIV MEN INTE MIN STIL via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days

    €15 EUR or more 

   

 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €7 EUR  or more

   

1.
2.
Work II 06:07
3.
Gummi 02:43
4.
UFO Legal 03:19
5.
6.
7.
8.
Onda 01:56
9.
Ritbordet 04:40

about

FÖRÄNDRA MITT LIV MEN INTE MIN STIL är en skiva om sorg, minnen och överlevnad. Ett slags redefinierad bekännelseblues om utsatthet på trottoaren, självmedicinering och skryt:

Det obehagliga är mitt huvudtema. Protagonisterna är horor, knarkare och freaks. I en kultur som inte förmår prata om smuts och smärta blir alla som är smutsiga osynliggjorda. Vi lär oss att en del av våra personligheter inte får finnas, en del av våra erfarenheter får inte berättas. Detta är en malande nedbrytande process som förhindrar oss att leva som hela människor. Och det är mer smärtsamt än obehaget i att "utsättas" för svåra berättelser. I själva verket är det skönt, befriande och till och med roligt, när konsten berättar om förbjudna ämnen – eftersom vi då för en gångs skull blir speglade.

Under artistnamnet MAKEMAKE gör Malmöbaserade Maja Karlsson egensinnig popmusik där fierce rap på Bjärredsskånska samsas med tydliga blinkningar till New Yorks queera hip-hopscen, olika västkuster och artsy new wave.
Maja har varit en del av Malmös musikaliska underjord i över 20 år, med en bakgrund i experimentella rockbandet Yind, i egna popprojekt som Le Bombe och Just Like a Boy, under technoaliaset Style by Magic och som turnémusiker i The Radio Dept.

credits

released January 17, 2020

Skriven av Maja MAKEMAKE Karlsson.
Inspelad av MAKEMAKE.
Producerad av MAKEMAKE och Mathias Bister Oldén.
Mixad av Bister.
Sång på "Work II" av Elin Junior Karlsson.
Sång på "Ritbordet" av Caroline Casper.

Detta är Kalligrammofon #40.

license

all rights reserved

tags

about

KALLIGRAMMOFON RECORDINGS Sweden

Kalligrammofon is a record label operating from Malmö, Sweden. It focuses on pop music, experimental music and experimental pop music.

contact / help

Contact KALLIGRAMMOFON RECORDINGS

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like FÖRÄNDRA MITT LIV MEN INTE MIN STIL, you may also like: